homemade milk rice

8/14/2015


Jako dítě jsem si zamilovala mléčnou rýži. A ještě víc, když jsem objevila tu domácí. Nejlepší je čerstvá se skořicí a vanilkou.

Budete potřebovat: 1 balení arborio rýže, 1,25 l mléka, skořici, med, čerstvou vanilku nebo vanilkový extrakt a jablko k podávání.

Rýži vsypte do nepřilnavého hrnce a zalijte litrem mléka. Výběr nádobí nepodceňujte, protože rýže s mlékem se snadno přichytí. Vmíchejte vanilku a lžičku skořice. Doslaďte medem a promíchejte. Rýži vařte za občasného míchání.

Přiveďte mléko k varu. Hned potom snižte plamen na co nejnižší výkon a od té chvíle stále míchejte po dobu cca 10 minut. Dolévejte zbytek mléka, než bude rýže na skus uvařená. Rýže vsákne přebytečné mléko a vytvoří krémovou konzistenci. Musí být měkká, ale ne rozvařená. Hrnec odstavte na chvíli stranou. Připravte si dezertní pohárky nebo misky a rozdělte do nich mléčnou rýži. Ozdobit můžete špetkou mleté skořice a plátky jablek. Nechte si chutnat a krásné víkendové ráno :)

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Nádhera .. domácí mléčnou rýži si dělávám taky. Ta chuť je prostě nesrovnatelná s tou kupovanou a navíc vím, co do ní dávám. Mimochodem krásná fotka :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images