Cristmas market in Dresden

11/27/2016


Udělejte si výlet na adventní trhy do Drážďan. Tak jako já jednu sobotu s kamarádkou. Vzaly jsme Studenta a vydali se směr Drážďany. Ráno po osmé směr tam a večer v půl sedmé zpátky. Jednosměrná jízdenka vyjde kolem 300 až 450 Kč. Cesta trvá busem něco přes dvě hoďky, autem ještě o něco rychleji. Pokud jedete vlastním, zaparkovat se dá hned kousek od centra. Jinak se do města dostanete pěšky hned z nádraží. Mapu nepotřebujete. Stačí projít celou Prager Strasse. Lemují ji obchody a stánky po celé délce. Neminete Primark, který má hned 3 patra, ale varuju, jen pro otrlé. Pokud máte rádi home dekor a věci do bytu, tady si přijdete na své. Z Prager Strasse se napojíte na Seestrase a jste hned na Altmarkt, kde je nejvíce vánočních stánků. Všude voní vanilka, skořice, perníčky a horký svařák. Mají dokonce bílý a růžový. Ve stáncích objevíte všechno možné, háčkované a dřevěné ozdoby na stromek, sladké trdlo, jablka v županu, marcipán, vánoční štoly, atd. Štolu jsem si musea odvést, protože ta s marcipánem se skoro nedá u nás sehnat. Další trhy jsou kousek na Neumarkt. Seznam trhů třeba tady. 23.ho se koná štolová slavnost, kdy se upeče obří štola  a ta se pak rozdává mezi návštěvníky. To stojí za výlet :)

Památkám se nevyhnete, Drážďany jsou jimi poseté. Mně se nejvíc líbil Zwinger. Obrovské prostranství s nádvořími, obehnané budovami a sochami v barokním stylu. Nahoře je i kavárna, kde se můžete v zimě zahřát a dole výstava s místními obsáhlými sbírkami umění. My si prošly jen venek, ale stihly jsme nafotit i jeden outfit. Ten zase někdy příště. Krásné je i Theaterplatz hned vedle, nebo katolický kostel Hofkirche a vyhlídka na Labe z Brühlovy terasy.

Nákupy jsem v Dráždanech moc nevyhledávala. Mají tu kromě Primarku skoro stejné obchody, ale pokud vás to láká, navštivte řetězec Karstatd, nebo luxusnější QF centrum. Na jídlo vás budou lákat skoro v každém stánku. Já mám ale tradici. Tam, kde je mé oblíbené Vapiano, tam prostě musím zajít. Jedno je na st. Petersburg Strasse a druhé na Schössergasse. Mají výbornou pastu, pizzu i saláty. Já si dala ravioly s riccotou a byla jsem moc spokojená :)

Pokud se budete moct zdržet déle než my, projděte si město i večer. Všude na vás budou blikat světýlka a celé město ožije vánoční atmosférou...



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Krásný fotky, zrovna tenhle víkend se do Drážďan chystáme, takže tenhle článek mi přišel vhod!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Je to tam super, být míň lidí, tak ještě lepší :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images