Perfect coat

11/29/2016


Kvalitní kabát je na zimu nutnost. A že jde většinou cena ruku v ruce kvalitou, je dost častý fakt. Já už si jeden takový dokonalý kabát nadělila předem k zítřejším narozeninám. Pro mě je symbolem těch nejlepších Max Mara. A to už dlouho od té doby, co jsem spatřila jejich klasický camel kabát. Byla to láska, která mě nepustila. Proč do takového kabátu investovat? Dady je hned osm důvodů.

1) Perfektní střih
Takový kabát poznáte už jen podle toho, že vám super padne. Nikde se nekrčí podšívka, padne v ramenou a klopy drží tam, kde mají. Vyšší krejčovina se prostě pozná hned.

2) Nestárnoucí klasika
Pokud si vyberete klasický střih, jako je např. tenhle, nešlápnete vedle. Máte tak vystaráno na X let dopředu, protože takový jen tak nevyjde z módy.

3) Materiál
Dobrý materiál je základ. Sice se na něm odrazí vyšší cena, ale už na první pohled poznáte rozdíl mezi kašmírem a polyesterem. Sice ho nemůžete strčit vyprat jen tak do pračky, ale musíte s ním zajít do čistírny, ale tahle investice se vyplatí. Díky šetrné péči bude takový kabát vypadat pořád perfektně.

4) Luxusní vzhled
Nic nepovznese váš zimní look jako perfektně vypadající kabát. Můžete si pod něj obléct klidně roztrhané džíny a Airmaxy, díky němu ale budete mít pořád styl a nezapadnete v davu péřovek.

5) Univerzálnost
Sáhnete-li po přírodní barvě jako je hnědá, béžová, nebo černá s šedou, bude se vám kabát snadno kombinovat. V tomhle případě bych investovala raději do těchto odstínů. Jednoduše ho pak namixujete se zbytkem šatníku. Barvy můžete dohnat na doplňcích jako jsou boty, kabelky, nehty, nebo jen výraznější rtěnka.

6) Kvalita
Znáte to, jak se vám po pár nošeních roztrhne podšívka ve švu a drobáky hledáte na dně kabátu, protože se vám rozpárala kapsa? Tak tohle můžete v případě kvalitního kabátu zapomenout. 

7) Zimní výbava
Asi už víte, že přírodní materiály jako je vlna, kašmír, mohér, angora, apod. mají hřejivé vlastnosti. To taky znamená, že se vám bude v takovém kabátu příjemně a teplo. Nebudete drkotat zuby jako v tom umělém. To stejné platí o svetrech, tak proč kupovat pokaždé ten z polyesteru..?

8) Investice
Takový kabát jí opravdu mže být. Proč? Spočítejte si, kolikrát ho budete mít na sobě a kolik let dohromady vám vydrží. Pak vám jeho cena nebude připadat přemrštěná. Ba naopak. Přijde vám drahý luxus kupovat každý rok kabát třeba v HM, Mangu nebo Zaře, který po pár nošeních bude vypadat jak ze secondhandu. Škoda peněz, ne..? Mrkněte se občas na cedulky v těhle obchodech. Dát 4 tis. Kč za kabát se 40% vlny, je celkem drahá sranda. A to bych byla ohledně údajů na štítcích i trochu nedůvěřivá.

Tak co, přesvědčila jsem vás aspoň trochu? Nebo už takový kabát vlastníte? Třeba vás nahlodá, až ho uvidíte v akci. Tak příště přidám jeden outfit, abyste měli reálnou představu. 

A jeden tip na závěr. Jestli máte rádi designérské kousky, které stojí za to, mrkněte k mé známé na Vinted. Prodává je za super ceny.



You Might Also Like

2 komentářů

  1. Už delší dobu koukám po krásném kvalitním kabátu, ale kam na něj? Pomalu se začínám smiřovat s myšlenkou, nechat si jej ušít na míru. I když s látkama je to také boj. Těším se na fotky kabátu na postavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Já si kabáty můžu ušít podle sebe, ale stejně mám problém sehnat dobrou a nepředraženou kvalitní látku, alespoň s více než 50 % vlny...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images