Bye bye winter

3/27/2017


O tom, jak těžké je občas vyfotit outfit, jsem vám už jednou psala. Někdy nevyjde počasí, fouká, prší, jindy zapomenete kartu do foťáku, vybije se baterka nebo se vám nepodaří udělat hezké vlasy, apod. Pokazit se může všechno i to, s čím jste nepočítali.

Co ale dělat tehdy, když nespolupracuje ani váš fotograf? Ten můj fotografem nikdy předtím nebyl, pracuje v IT. Foťák držel poprvé v ruce, kdy jsem mu půjčila ten můj. Je to čistě logicky uvažující člověk. A tahle činnost mu moc logicky nepřipadá. Dívá se na mě vždycky jako z Marsu, když mu říkám, že tahle fotka nevypadá hezky. Slovo hezky má oproti mě u něj asi tisíc významů. Už se jakž takž naučil ovládat foťák, clonu, ISO... a já po něm ještě chci, aby měl cit pro záběr, dokázal rozpoznat světlo, bílou, řekl mi, že se mám líp natočit nebo srovnat košili atd. Je to pro něj asi jako, když mě někdo učí řídit auto, moc věcí najednou. Tak se na to snažím jít metodou "aby to bolelo co nejméně". Vždycky focení spojit s nějakou procházkou, výletem. Ono to ani jinak nejde, když na to máme čas jen o víkendech. Jenže to taky někdy dopadne tak, že se u toho tváří jako kakabus a je po náladě. Co s tím, máte stejnou zkušenost, poradíte mi?

Napadl mě nějaký kurz focení, kde by mohl pochopit, co myslím tím, když říkám hezky. Jak má vypadat dobrá fotka, kompozice, jak se zaměřit na detaily, na dobrý záběr. Ráda bych mu to "trápení" zkrátila. Takže budu ráda za jakýkoliv tip, kde tohle umí dobře vysvětlit a podat.

Druhá možnost je, že budu fotit s někým jiným. Takže výzva pro vás. Pokud máte zájem sem tam nafotit nějaký outfit, jsem já i můj foťák k dispozici. Stačí mi napsat sem, nebo na FB či IG. Já se vám určitě ozvu :)

A proč tolik řeším fotky? Hlavně proto, že se outfitových postů nechci vzdávat. Je to pro mě seberealizace, mám tak možnost ukázat svůj styl. Podělit se o něj. Dát tipy, jak se co dá kombinovat, nosit a jak jsou některé kusy oblečení variabilní. Navíc mě to baví a proto je pro mě výsledek a kvalita fotek dost důležitá. Když totiž všechno do sebe dobře zapadne, je rozdíl prostě vidět. Nemyslíte..?

Marco Polo wool coat, Zara lace blouse and boots (old), HM trousers and hat, Gucci bag

You Might Also Like

6 komentářů

  1. - haha. u nas je to totez, tedy s tim rozdilem ze mam "tri pokusy a jestli nebudu spokojena, tak holt smula, protoze on saskovat s fotakem nehodla"
    radeji ani nesmlouvam.
    nezbyva, nez behem par minut vystridat jako cvicena opice trilion poz a vyrazu, abych zvysila pravdepodobnost, ze budou alespon 3 fotky pouzitelny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já se při focení nedám, když s tím takovýho plánování,ale o to víc je někdy přítel otrávenej. těžký boj :D

      Vymazat
  2. Nikola si koupil vlastní foťák a od tý doby fotí rád s hlavně dost dobře!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych ráda fotila, ale nemůžu o víkendu. To jsem s rodinou, kdy manžel celkem ochotně fotí, jen dítko mírně protestuje...Spojit aktivitu celé rodiny s focením outfitu není jednoduché, proto jsem to tak trochu vzdala, abych je moc netrápila. Nejlepší je, když máme tábor nebo školu v přírodě, to mám hned spousty fotek a pak z nich čerpám, ale na celý rok to nevychází. Proto jsem se zaměřila na IG.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky možnost. Já si to o víkendu můžu zatím časově dovolit, ale je to jen mezi jeho školou a když zrovna nejedeme do přírody, proto těch outfitů na blogu není tolik...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images