Color Lounge and my new hair

11/16/2017


Dostala jsem pozvání do nově otevřeného salónu Coulour Lounge na Chodově. A přišlo to jako na zavolanou, protože jsem si říkala, že už nutně potřebuji novou barvu. Jen pro seznámení mého vztahu s mými vlasy, je dost komplikovaný. Abyste pochopili, po vysazení hormónů se dostavilo vypadávání. Cca už před rokem. Takže mám na hlavě tak o polovinu méně vlasů a od té doby jsem si je nebarvila a jsem hodně opatrná na jakoukoliv chemii ve vlasové péči. Tím pádem jsem návštěvu kadeřnictví dost dlouho odkládala...


Ale ty moje oranžové délky po odrůstání barvy mě štvaly už natolik, že jsem se nakonec dokopala. Vzala si mě do péče Martinka, sympatická blondýnka s podobně jemnými vlasy, takže měla dost pochopení, jaké je to s nima trápení. Nejen že, mám vlasy jemné, řídké, ale navíc suché konce bez života. Nic, co byste si přály na hlavě mít. Ale mindráky z toho nemám, spíš se snažím s vlasy pracovat tak, abych byla spokojená i s tím, co mám. Nějaké prodlužování vlasů mě naštěstí nikdy nenapadlo. Pokud máte málo vlasů a jemné, tak na to ani nemyslete. Tíha přidělaných vlasů vám vytrhá většinu toho, co vám na hlavě zbylo.


Hodně dlouho jsme si povídaly o mých vlasech, o tom, čím jsem si prošla  a taky o tom, co bych s nimi ráda nechala provést. Díky tomu Martina hned věděla, jaké přípravky jsou pro mě vhodné, aby mi vlasy oživila a vypadaly zdravější.


Pokud se sem budete chystat zajít, tak se raději dopředu objednejte. Vzhledem k tomu, že se salón specializuje na barvení, a to něco trvá, je lepší a jistější přijít na domluvenou hodinu.


S Martinkou jsme se dohodly, že pro můj typ vlasů raději použijeme přeliv, který je šetrnější než barva. V Colou Lounge používají barvy Paul Mitchell. Pokud máte tuhle vlasovou značku rádi, zamiřte sem.


Přeliv má krémovou konzistenci, skoro jako kondicionér nebo nějaká maska a navíc krásně voní. Martina přímo do něj přidala Fibreplex, což je alternativa k Olaplexu. Obě značky zacelují vnitřní strukturu vlasu, která se při barvení narušuje. Péče obsahuje myslím 3 kroky, které se dávají ještě během mytí vlasů. Fibreplex má ale oproti Olaplexu ještě jednu výhodu. Nemusíte již doma používat extra hydratační péči na vlasy, můžete poté rovnou sáhnout po své značce šampónu a dalších produktů.


Čím se Colour Lounge liší od běžných salónu Klier? Je tu více specializovaná péče. Najdete tu tři hlavní značky vlasových produktů, Paul Mitchell, Kerastasé a Oribe. Je potřeba se objednat dopředu. Salón se specializuje na barvení. Takže žádná rychlovka a jdu. Tady dosanete kompletní péči. A kadeřnice jsou tu opravdu zkušené a za sebe musím říct, že hodně šikovné.


Jednoduchý minimalistický design mluví taky za sebe. Tohle místo je prostě jiné. Mně se ta vzdušnost a čistota líbí. Nic vás neruší při vaší vlasové seanci. 


Můžete se tu v klidu vypovídat, oddat se péči kadeřnice, užívat si masáž hlavy, dát si šálek kávy a pročíst oblíbené magazíny. Takové chvilky si chcete zopakovat.


Znáte značku Oribe? Pokud ano, jaké produkty jste otestovali  a jak jste s nimi spokojeni? Já na ni slyšela samou chválu, tak přemýšlím, že si domů něco pořídím...


A musela jsem okouknout i fén a kulmu, kterou kadiřnice používala. Samozřejmě jsem se na všechno musela vyptávat. To víte, když jdete po strašně dlouhé době do kadeřnictví, tak to musíte nějak dohnat :D Značka GHD je mezi kadeřníky pojem. Jejich kulmy a žehličky mají jednu zvláštnost. Nemají volbu teploty, ta je přesně nastavena tak, aby vlasy tvarovala a nepoškozovala. Koukám po téhleté, jestli s ní doma pracujete, dejte mi recenzi :)


A abych nezapomněla, po mytí mi kadeřnice aplikovala tohle omlazující sérum podporující hustotu vlasů. Má krásnou jemnou vůni a příjemně chladí pokožku hlavy. Trochu nahrazuje kafe, jak vás to vzpruží a probere.


Zase dotaz pro ty, co používají Kérastase. Osvědčilo se vám něco z téhle řady?
A dole mám ještě jeden tip na nejlepší lak na vlasy, který jsem zatím měla možnost vyzkoušet. Ten od Paul Mitchell je na můj typ vlasů geniální. Nezatíží je, přirozeně je zafixuje, nelepí, nezmatňuje a co víc, on voní. První lak, při kterém se chlapi ráno v koupelně nebudou ofrňovat. Vážně! Navíc mám pocit, že to balení i dlouho vydrží, takže se vyplatí do něj investovat.


A tady je výsledek. Upozorňuju, že bylo dost špatné světlo na focení a pro všechny jedno důležité info. Hodně mi teď dorůstají vlasy, ale aby ta délka dorostla stejně, tak to bude trvat ještě tak dva roky. Proto mám je mám zezadu tak prořídlé a to momentálně nezachrání žádný účes ani kadeřnice. 

Martinka mi srovnala barvu a já jsem s ní neskutečně spokojená. Studený hnědý odstín je tak přirozený a vypadá jako moje přírodní barva. A ta oranžová..? Ta je pryč. Konce jsme nechaly světlejší, ale jen o malinko, takže to vypadá dobře. A ty vlny...ty mě tak baví. Kéž bych měla doma tolik času a nervů, si je dělat častěji. Třeba s novou kulmou, kterou by mi mohl přinést někdo pod stromeček, to bude hračka :)

Kdybyste měli k návštěvě salńu další dotazy, sem s nimi.


Po barvení a péči moje vlsay zase získaly lesk, na omak byly hedvábně jemné, konce vyživené a a pocitově vyživené po celé délce. Takovou péči bych jim měla dopřávat častěji, zaslouží si to!


You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images