True life

11/23/2017


Někdy mám chvíle, kdy přemýšlím, jestli sama sebe můžu počítat mezi bloggery. Mám pocit, že jsem někde na rozcestí mezi normálním životem a tím blogerským. 

Třeba fakt, nemám ráda nakupování, protože je to hrozná ztráta času. Když můžu, nakupuji na internetu. Nehromadím oblečení a nejsem žádný shopaholic. Kupuji si věci na víc než jednu sezónu. Kvalita je u mě na prvním místě a nositelnost taky. Asi nikdy nevyrazím na fashion akci v něčem, co bude pouze poutat pozornost, ale já v tom budu vypadat jak pytel brambor. Pro mě je ženská silueta ta nej a škoda ji kazit neforemným oblečením. 

Kde jsme to zůstali..? U toho hromadění. To taky znamená, že to, co už nenosím, prodávám dál nebo někomu daruji, přešívám, apod. Prostě nerada cokoliv zbytečně vyhazuju, když nemusím. Takže z toho vyplývá, že neutrácím pouze za oblečení. Ano, je to možné. Mnohem víc, je pro mě teď cestování a kdybych měla možnost, jezdím každý měsíc někam. Miluju to! Stejně jako naši českou přírodu a malebná města. Neláká mě New York ani Bali a další profláknuté destinace, které jsou sice tak Insta friendly, ale to je tak asi všechno. Realita je ve skutečnosti jiná a ty dokonalé fotky jsou někdy jen pozlátko. Strašně ráda mám ty místa aspoň chvíli pro sebe, proto je mi u nás tak moc dobře.

Čímž se posouváme k focení. Mám přítele, který nerad fotí, ale i přesto mi pomáhá. Takže z toho vyplývá, že nemám potřebu neustále vytahovat foťák a fotit vše, co se mi ten den mihne před očima. Jde to, když si to tak nastavíte. Nemusím každý den postovat blbosti do Stories a dělit se o všechno, co se mi přihodilo. Soukromí je cennější, než si myslíme. 

Nevypadám dobře na kameře a už vůbec mě nechtějte slyšet. Naživo je to opravdu lepší, věřte mi. Proto ode mě nečekejte, vyprávění na IG nebo videoblogy. Prostě jsem se proto nenarodila, za to se s váma ale moc ráda potkám osobně. 

Nevybírám si místo v restauraci podle toho, kde se dá dobře fotit. Nekupuji si sladké, které si cvaknu a pak putuje do koše. Nikdy neplýtvám a nevyhazuji jídlo. Proto nemám ani tu vysněnou postavu. Jídlo si užívám a neodpírám. Za to vám ale ukážu, jak nastylovat outfit, když máte úplně normální křivky. Nefotím se při cvičení, protože prostě v tu chvíli makám a na tohle není čas, natož energie. Kdo nevěří, ať se přidá, dáme si do těla :) 

Jsem prostě normální. Bloguji, sdílím s vámi ten svůj kousek světa a stojím nohama na zemi. A tak se v tom cítím nejlépe. Je to pro mě velký koníček, ale žádná otročina. Protože jedině tak můžu dělat, co mě baví...

A ještě jedna poslední věc. Kdo bude příští úterý v Plzni, stavte se za mnou v Papírně. Ráda vás poznám :)

COS coat, HM pleated skirt and turtleneck, Lindex shirt, Chloé bag, TOMS sneakers (urbanlux.cz)

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Krásné! Ty barvy jsou dokonalé a prostředí také. Hlavně, máš super vlasy!

    Úplně s tebou souhlasím. Mám to taky tak, i když někdy blbiny do stories dávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam se fotí jedna radost, jen bylo ještě tepleji oproti posledním dnům. Jak budu fotit outfity teď, vůbec netuším :D

      Vymazat
  2. Moc pěkné fotky i outfit! A samozřejmě i článek ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Fotila ta moje polovička, která nemá ráda focení. Musím ho pak uplácet něčím dobrým na zub :D

      Vymazat
  3. Tak tohle je super článek, souhlasím v mnoha věcech. Jen tak dál!! :))

    Můj malý sen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Míšo, já jsem měla poslední dobou takovou potřebu to ze sebe nějak dostat. Tak aspoň, že mám možnost takto :)

      Vymazat
  4. Krasne fotky. Opravdu se povedly!

    Souhlasim s tebou v mnoha vecech. Nevim, zda se k blogu nekdy vratim. Obcas mi to chybi, ale proste se mi nechce psat.
    Naprosto ale souhlasim v investovani do cestovani, to je asi to nejlepsi. I kdyz ted jsem doplnila vybavu na skitouring a jeste neco budu potrebovat, ale vim, ze to vyuziju a je to spojene i s tim cestovanim. Uz chci na hory a jsem rada, ze jsem potkala ve svem zivote cloveka, co sdili vasen pro hory a lyze se mnou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase hory jedině pěšky, ale je to láska, tomu rozumím. Trochu mi to vynahrazuje ten pohled z letadla. Ta jiná perspektiva, jak se díváš na svět, je důležitá i v jiných věcech. Hory mi pomohly třeba v tom, že si víc vážím přírody a fandím všem technologiím, které ji ochraňují a jsou šetrnější.

      Vymazat
  5. Krasne fotky a Pekny clanek. Ve spouste bodech s tebou souhlasim. Myslim si, ze by bloger mel ukazovat realny zivot. Ani me nelaka New York ci Pariz, spise vychodni Evropa jako Polsko, Rumunsko, Slovinsko ci severske zeme nebo Rusko.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sever je láska. Já teda zatím byla jen v Kodani, ale láká mě to ještě výš. Uvidíš tam totiž víc přírody, než měst a to je přesně to, co mě baví :)

      Vymazat
  6. A přesně proto tvou tvorbu zbožňuju! :) Taky nemám potřebu sdílet každou blbost, která se mi během dne stane. Vždyť je to o ničem. Myslím si, že nikoho nezajímá, že jsem zrovna dojedla jablko... Samozřejmě jsou věci, o které se podělit chci a ráda tak učiním. Ale ne s každou pitomostí. Ty insta profily zahlcené milionem fotek na instastories každý den mi lezou krkem. Vždy to proklikávám v naději, že alespoň jeden příspěvek bude smysluplný. Ovšem že není. Ale když je to baví, tak ať v tom pokračují :). Je to každého věc. A soukromí by si každý měl chránit. Alespoň já si to myslím. Je mi nepříjemné, když se mi někdo v soukromí rejpe a vyptává se na osobní věci. Natož abych to vytrubovala do světa pomocí sociálních sítí a blogu... Radši se snažím vyjadřovat své názory na různé věci a sdílet svou tvorbu. Ale abych psala články přímo o svém životě, o tom, co se mi děje a neděje, to fakt ne. Ze srdce nesnáším články typu "rozešel se se mnou přítel, ale to neva, protože single ženy vládnou světu"... Do prčic, přeci je to soukromá věc, kterou nebudu roztrubovat. Fajn, tak jeden vztah skončil a musím se s tím sama nějak poprat a ne to (s prominutím) blít na internet, aby to každý věděl... Takže suma sumarum, sleduju tě teď mnohem víc, protože tvůj blog i sociální sítě mají potenciál a jsou zajímavé. Člověk vidí tu tvorbu, ty názory a to bohatě stačí :). Za to si tě vážím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, moc děkuju za tvá slova. To mě normálně hřeje u srdce. Je fajn vidět, že můj blog a možná nejen on táhne stějně naladěné lidi, jako jsem já. To mi dává velký smysl a to je také důvodem, proč to dělám. Byl to vlastně i důvod vzbiku mého blogu. Mí t svůj prostor pro sdílení a sebevyjádření a mít v těm stejně založenou skupinu. A ohledně toho sdílení na sítích, mám na to stejný pohled. Taky se mi dost často stává, že je jejich obsah o ničem, o velmi fádních věcech a já si říkám, jak to někoho může takhle každý den bavit. je to jako kdybych se stavěla do role nějaké celebrity, která o sobě musí dát každou hodinu vědět. Čím jsem si tu pozornost zasloužila...? Mně tu chybí základní věc, když už mám nějakým způsobem vliv na ostatní, proč jim nepředat něco hodnotného, proč neupozornit na nějaká důležitá témata? vždyť oni toho vůbec nevyužívají a přitom je to tak jednoduché. je tu spoustu věcí, na které by měl mít člověk názor. Mám ale smutný pocit, že mají tihle dotyční v hlavě jen prázdno a čistě materiální věci. Zase jsme 100 let za ostatním světem. Jaká škoda...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images