Prague dream place

6/25/2018


Čím dál víc se utvrzuju v tom, že u nás doma je super a jsou tu taková skvělá místa, jako je Cocovan na Střelečáku, díky kterým mám kousek ráje přímo v Praze. Jsem ten typ, co si takovou oázu raději vychutná doma bez davů turistů, jak tomu bývá v cizině, kde se postavím hezky do fronty na kafe a další půlhodinu zase čekám na to, než se uvolní místo. Ne, děkuji. 

Mám nejraději ty místa, kde se můžu cítit jako domácí. Proto mě taky nelákají dovolené v tropických rájích, kam nejprve musíte vyřídit všechna očkování před odjezdem, letíte přes kontinenty klidně dva dva dny v kuse, pak se první týden aklimatizujete na 40-ti stupňová vedra a bojíte se napít místní vody. Ze mě asi nebude dobrodruh a vyznávám mnohem více pohodové léto v Evropě nebo u nás v ČR. Má to hned několik důvodů. Jedním z nich je finanční, protože každá taková velkolepá dovolená nás trochu paralizuje v tom, našetřit si na vlastní bydlení. A uznejte, co je víc, vlastní střecha nebo pár hezkých fotek na Instagram? 

Druhým je, že se nemůžeme ani jeden úplně utrhnout z práce na víc než dva týdny. Přítel zastává pozici, která je u něj ve firmě důležitá a nemůže úplně fungovat bez připojení na net. Já to mám na volné noze podobné, je komplikované vyřešit si všechnu práci na 3 týdny dopředu, včetně focení a věcí, které dělám operativně. Oběma nám vyhovují místa, kam se dostaneme max. za den cestování autem a můžeme se denně na pár hodin utrhnout k práci a vyřešit vše, co je potřeba. Rychlý a hlavně funkční net je podmínka. O to víc a hlavně s klidem si užijeme ten volný čas potom.

A za třetí, oba to milujeme u nás v ČR. Poslední roky se přesvědčuju, že u nás máme tolik hezkých míst, kam vyrazit. Tolik krásných hotelů, penzionů, statků, apod. Rozmáhá se netradiční ubytování jako jsou chatky u rybníků, spaní v sudu, plovoucí houseboaty, apod. A moc mě těší, že rostou skvělé restaurace a kavárny snad v každém větším či menším městě. 

Naposled jsme navštívili Moravu a povím vám, že mi hodně připomínala Toskánsko minulý rok. Máme tu podobné podnebí, tradiční vesničky, krásné vinařské domky, sklepy, vinárny, cyklostezky, nádherné zámky, památky a vvšechno jim tu roste a kvete. Dokonce i to levandulové pole vystřižené jak z Provance už tu roste. Takže mi nevadí, že se nevyfotím na písečné pláži u blankytně modrého moře, abych měla stejnou fotku jako každý. Protože to, co nám na těch dokonalých fotkách už nikdo neukazuje, je ta turistická horečka. To už raději na Nový Zéland, nebo Norsko, které není přecpané a člověk si může užít dokonalou krásu přírody skoro sám. 

Jak jste na tom v létě vy? Máte to stejně, nebo bez exotické dovolené pro vás léto neexistuje..? A pokud tu exotiku máte rádi, napíšete mi, co vás na ní láká...co jsou ty důvody, které jsou pro vás výjimečné a nejde je zažít nikde jinde? Budu ráda za vaše komentáře. Třeba mě to ještě někam daleko zláká :)

DIY dress, HM hat, Zara sandals, Nila store french basket

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jezdím každý rok na stejné místo, protože nikde není tak klidný a čistý, ale hlavně dostatečně teplý bazén jako v Turecku. Tam mi nikdy není blbě a nic mne nebolí. Jinak po ČR jezdíme téměř každý víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím a máte to supre zařízené, takhle bych jezdila pořád, hlavně tím podporujeme ty provozovatele místních hotelů a restaurací a nej jen v zahraničí, kde ta kvalita třeba není taková...

      Vymazat
  3. Překrásné fotky - jak Tebe, tak té mobilní kavárny.
    Mám to podobně - Čechy, případně naše nejbližší sousední země skýtají tolik podívané, že na to nestačí několik životů. A taky si moc dobře spočítám, kolik by stála dovolená do exotiky a jakou výslednou hodnotu z toho člověk "vytříská", takže u mě momentálně vyhrává budování oné střechy nad hlavou a když chci vypnout a odpočívat, rozvalím se na zahradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Kdybchom měli vyřešené bydlení, tak si klidně na takovou dovolenou zajedu každý rok, ale momentálně jsou naše priority jinde. A přesně je to o tom užitku. Mně bohatě stačí, když je hezky, ne tropické vedro, když můžeme vyrazit na výlet do přírody, nebo po městě, zajít si na dobré jídlo a třeba se vykoupat v nádrži a jsem spokojenější než někde na Bali i bez těch dream fotek, protože o lajkách to fakt nemá být...což mi přijde, že poslední dobou tím žije valná většina. Já asi raději budu mít průměrný ale za to hezký každý den, než vyhajpovaný jeden týden v exotice, na který musím šetřit celý rok :D

      Vymazat
  4. Tie šaty sú prekrásne. Olga.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Olgu. Byla s nimi pěkná piplačka, ale výsledek stojí za to a dostala jsem na ně tolik pochval. Takže za tu práci rozhodně stály a je to kousek, který unosím, dokud se do nich budu moct vejít :D

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Viď a my se furt ženeme někam do ciziny a přitom to máme doma tak kouzelný.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images