Picnic time

7/05/2018


Mám pro vás tyhle kouzelné fotky z Moravy z Pastušky, kde jsme bydleli několik dní. O tom, co jsme tu všechno dělali, vám napíšu v samostatném článku, bude to zase spíše takový foto report. 

A dneska to taky bude více o fotkách, než o hlubokém textu, protože co je víc, než mít tuhle dokonalou zahradu skoro jen pro nás dva... 

Víte, proč pravidelně sportuju? Jasně, abych byla zdravá, atd., ale taky proto, abych si mohla užívat takovéhle chvíle úplně bez výčitek a nepřemýšlet neustále nad tím, jestli si můžu dát kousek pečiva nebo sklenku bublinek (tyhle jsou nealko a kupodivu fakt dobré). Protože budu raději šťastná s těmi pár kily navíc, než se denodenně hlídat kvůli ideální postavě. Někdo to má v genech, já musím sportovat a jíst vyváženě. Ale takhle jsem nejšťastnější. Nepotřebuju mít vysněné fotky v plavkách od moře. Mně stačí chodit bosky po trávě, utrhnout si zralé meruňky ze stromu, válet se na dece a luštit obrázky z obláčků na nebi. 

Zkuste se někdy takhle na chvíli zastavit a užít si ten čas sami se sebou nebo se svojí polovičkou. Hodit starosti a výčitky stranou (to my ženy moc neumíme) a prostě jen tak být. Mně tyhle chvíle přinášejí větší štěstí než nějaké nové boty nebo jiné materiální radosti. A kdykoliv pak uvidím tyhle fotky znovu, připomenou mi ten pocit. 

A taky mi připomenou, že mít zahradu je naprostá pecka a nedá mi to spát. Praha je Praha, ale čas od času by to chtělo zajet minimálně na víkend ven a mít někde chalupu na venkově. V létě mi ten kus trávníku, kde můžu chodit klidně v pyžamu, dost chybí. Měla bych tam vysazenou levanduli, aby voněla všude kolem, keříky růží, bylinky a heřmánek do čaje a zavěsila bych mezi stromy houpací síť, kde bych lelkovala s časopisy, které nemám ani čas prohlídnout, nebo se konečně začetla do knížky. A dělala bych nám královské snídaně venku na trávě se sametovými puffy nebo u těch roztomilých francouzských stolků. Jestli jste se teď zasněli se mnou, tak to máte hodně podobné. A jestli máte zahradu, ale moc ji nevyužíváte, dejte vědět :) Já vám tam za půjčení ráda posekám trávník...

A abych nebásnila jen o zahradě, kterou nemám, něco málo o šatech, co naopak mám (na sobě). Sháněla jsem bílé a bavlněné šaty na léto a kupodivu jsem je objevila ve Forever 21, kam moc nechodím. Bavlněné proto, že je to nejlepší materiál do horkých letních dnů. Je v nich příjemně, i když teploty stoupnou přes 30. Chtěla jsem nějaké vyšívané a když jsem na ramínku uviděla tyhle poslední ve velikosti L, řekla jsem si, že je minimálně zkusím, jestli přece jen nebudou sedět. A sedly! Sice jsem hned věděla, že ty nabírané rukávy na dolním okrajy budu předělávat, ale nic, co bych doma se šicím strojem nezvládla. Kolem výstřihu a v pase jsem ještě všila stužku. Takhle jsou přesně podle mě. Původní verzi můžete omrknout tady. Příště si pro vás přichystám tipy, jak takové bílé letní šaty nosit a s čím je kombinovat :)

Forever 21 dress, HM hat, Topshop sandals, Etsy ratan bag

You Might Also Like

6 komentářů

  1. S tou zahradou jsem se úplně zasnila s tebou, sice zahradu máme, ale není tu houpačka, kterou jsem jako malá úplně zbožňovala. Jednou až budu mít vlastní zahradu (snad) si tam vysázím tulipány, pivoňky, maliny a bylinky, no a hlavně tu houpačku :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takové detaily dělí z toho kouska trávníku kus domova, nepočítaje, že se na to z okna tak hezky kouká...

      Vymazat
  2. Hezké fotky, hezká zahrada :-)
    Šaty jsou taky hezké, jen přemýšlím nad výstřihem - podprsenka nebo ne?
    Pěkný slunečný den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je nosím bez, ale to je na každém. Nevlastním takový objem, abych to musela řešit. A vršek není tak průsvitný, aby se nedaly nosit bez prádla :)

      Vymazat
  3. Krásná zahrada, šaty a všechno! A potvrzuji, že ty nealko bubliny jsou skvělý, nakoupila jsem pár lahví na svatbu a jako těhotná si jich užila do sytosti a dost mi chutnaly. My teď celkem čerstvě zahradu máme, ale zatím bez trávníku, což bude zřejmě běh na dlouhou trať, ale doufám, že se mi ho tam brzy podaří "vypěstovat". Zatím si musím vystačit s lehátkem, ale i to je obrovský rozdíl proti létu v panelákovém bytě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš a počkej, až se vám to tam zazelená, to bude teprv něco. Hlavně je super naučit se v té zahradě, kromě sekání i relaxovat, o tom to pro mě je. Kdybych takovej kousek měla, tak bych si to rozhodně dopřála často a třeba bych se konečně zklidnila natolik, že bych se i dostala po dlouhé době ke čtení. A tyhle bublinky jsou rozhodně lepší než Bohemka, po které mě hned bolí hlava :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images