Autumn styling tips

9/29/2018


Teplý podzim je úplně nejlepší období na pořádný fashion styling, takže mám pro vás pár svých tipů, co aktuálně unosit, než začne být zima a budeme se muset zase schovat do vlněných kabátů a nohy do ponožek a nebude pod těmi vrstvami zase nic vidět.


1) letní šaty
Miluju kombinaci letních šifonových šatů se vzorem. Ať už v jednoduché ramínkové verzi, která vypadá suprově přes tričko nebo tenký rolák, či s delším rukávem a nabíranou sukní v boho stylu. Budou vypadat skvěle s vysokými kozačkami, které se pod dlouhou sukní schovají a zahřejí holé nohy. Tenhle styl boha šatů připomínající tak trochu dikový západ (nezapomeňte na správný klobouk a kabelku) jsem si zamilovala u Diora.


2) Mokasíny
Balerínkám už dávno odzvonilo, ale mokasíny jsou bezva alternativou, která vypadá hodně trendy. Tyhle moje jsou z Massimo Dutti a jsem fakt ráda, že jsem se nechala zlákat, protože je teď nosím ke svým podzimním outfitům hodně často. Čím zajímavější detail, tím více si budou rozumět s jednoduchým outfitem. Sluší jak sukním, tak i kalhotám a džínům.


3) Tenisky
K šatům, sukním, s trenčkotem, výrazné, bílé, jaké máte rádi. Tenisky a holé kotníky k sobě prostě jdou, a tak je potřeba se je ještě náležitě užít, dokud to jde...


4) Hedvábné sukně
Roztrhnul se s nimi pytel, jakmile se na scéně objevila značka Réalisation Par a jejich už ikonická Naomi sukně v áčkové splývavém střihu, která krásně lemuje postavu a tak se perfektně kombinuje s objemnějšími kousky, jako jsou huňaté svetry. Tohle kombo unosíte bez kabátu právě teď. Doufám, že vám podobný look stihnu ještě nafotit, protože na tuhle sukni si musím nejprve našetřit. Nebo si podobnou ušít. Je to must have kousek. Pokud se budete po nějaké dívat, důkladně zkoumejte, zda je střižená šikmo. Jen díky tomu může materiál krásně splývat po těle a neodstávat, což hezky zeštíhluje.


5) Kalhotový kostým
Mango má teď v kolekci spoustu kousků v retro stylu s nádechem sedmdesátek a mně se tenhle styl moc líbí. Sice nemám ve skříni ani jeden takový kostým s propínacím sakem a kalhotami se širokou nohavicí, ale moc ráda bych ho unosila. Pod sako vypadá dobře tenký rolák, který v ranním chladu zahřeje a tak v něm můžete vydržet celý den bez mrznutí. 


6) Holé nohy
Teplejší kousky s těmi letními materiály, kozačkami a k tomu vykukující holá lýtka, to je pro mě neodolatelný mix, který na podzim miluju. Silonky jsou pro mě totiž fashion zabiják a jediné, které vezmu na milost jsou černé, ale jen 30 DEN, protože jsou průsvitné, ale dostatečně hřejí. Takže užívejte holé nohy co to jde. 


7) Fashion ponožky
Sice je to trend z přehlídkových mol, který u nás v ulicích moc nevídám, ale o to je to další důvod to zkusit. Můžete tak obout letní a jarní boty s otevřenou špičkou, patou, nebo klidně sandálky a přitom mít nohu v teple. Takové stylové ponožky totiž nejsou žádným módní faux pas, ale naopak. Jen musíte vybrat ty správné, které outfitu dodají ten správný šmrnc. Já mám třeba síťované v jednom starším outfitu tady, ale teplejší najdete určitě u Calzedonie, kde mají vždycky super výběr nebo na Urbanluxu.


8) Kozačky nad kolena
Jsou sice zimní záležitostí, ale teď na podzim je nazujete ke krátkým šatům a sukním právě bez silonek. Co takhle květované šaty s rukávem, barevně sladěné kozačky v semiši, pletený huňatý cardigan a klobouk..? Boho styl jak vyšitý. 


9) pletené cardigany
Zapomeňte ještě chvíli na kabáty a koukněte se po huňatých teplých kabátcích z vlny, které teď zahřejí akorát. Noste je rozevláté přes šaty, k úzkým džínům, nebo přepásané nějakou belt kabelkou či ledvinkou.


10) Košilové šaty
Pokud doma vlastníte propínací šaty z pevnějšího materiálu s dlouhým rukávem a páskem, které jste nosily na jaře, povolejte je opět na scénu. Stačí si pod ně obléct několikrát zmiňovaný rolák a můžete v nich vyrazit ven i teď. A jestli vám v nich bude v kanceláři horko, rolák stačí sundat. Tu bezkabátovou svobodu, kdy můžete dát outfit víc na odiv, je potřeba si užít.


11) Pletené komplety
Mám na mysli rolák s úzkou sukní ze stejného materiálu, nebo alespoň v podobných barvách. Třeba jako v tomhle dokonalém looku, po kterém koukám už nějakou dobou. Jen sehnat takové kousky, už bych bych hned vynosila. Vemte svůj oblíbený svetr do obchodu a zkoukněte, zda tam neobjevíte úpletovou sukni v podobném odstínu. Takové kousky jsem teď zahlédla třeba v Mangu nebo Zaře. Hezky vypadají i sukně střižené asymetricky, jako je právě ta od Stelly McCartney. 

Burberry trench coat, Topshop Tee, vintage skirt, Zara bag, Massimo Dutti loafers

Co vaše podzimní trendy, které nosíte aktuálně teď. A nemyslím zrovna tričko a džíny, přes které v zimě prostě přehodíte jen šálu a kabát navíc...

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Skvělé tipy. Pobavilo mne to s těmi silonkami Já se zase na ně těším a na ty se švy, síťované a průsvitné barevné ... Je legrace a zábava, jak to má a vnímá každý jinak. Ty nohy v nich vypadají jinak, zábavně a sexy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si k nim nikdy moc nevybudovala vztah, protože se mi právě mnohem víc líbí ten kontrast hřejivých materiálů a holých nohou, co nosí Italky a Španělky,jenže u nás si tohle užiješ pár týdnů, než se ochladí...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images