Summer must have: satin slip dress

8/12/2019


3 trendy poslední doby a jeden outfit. Saténové šaty, páskové sandály a minikabelky.
Skoro nikdy po těhle must have kouscích nesáhnu hned, když jsou zrovna in, ale o to víc se utvrdím, že mi v šatníku vydrží a nebudou jen chvilkovým rozmarem.

Tyhle pistáciové šaty z Topshopu byly mým posledním nákupem v Londýně. Stejně jako kabelka a boty. Zamilovala jsem si ten jejich odstín, ta barva je naživo prostě dokonalá a s béžovou a meruňkovou mě neskutečně baví. Chtěla jsem si takové šaty ušít, střih bych našla, jen tu látku ne a neobjevit. Klasický satén se na ně totiž nehodí, ten splývavý bývá příliš tenký a ten pevný zase nesplývá skoro vůbec. Těžký rozhodování. 

A tak jsem ráda alespoň za tenhle objev. Jen to má jednu malou nevýhodu. Saténové šaty nejsou nejhodnější do horkých dnů. Jakmile se zapotíte, je to na nich hned vidět a tvoří se na nich pak nehezké mapy. Vyzkoušeno na vlastní kůži. S hedvábím ale takovou zkušenost nemám, takže až budu hledat další takové, sáhnu určitě po něm. 

Mini kabelky alá Jacquemus nebo By Far vídám čím dál častěji. Tu druhou zmiňovanou značku bych si přála hned, jen po svatbě je můj fashion budget vyčerpaný na hodně dlouho dopředu. Topshop to ale stylově obstřihnul tak dobře, že si s touhle blush kráskou vystačím. Ale kdybych mohla jít do originálu, tak jdu do téhle mintové barvy.

Páskové sandály nebo pantofle na podpatku jsem hledala celé léto. Narazila jsem až na tyhle z Office shoes, které se zavazují kolem kotníku. Mají je na anglickém webu ještě ve zlaté, takže pokud se vám líbí, tak je tam omrkněte. Většinou jsem totiž narazila jen na takové, které měly pásek mezi palcem a s podpatkem si tak zaděláváte na odřeniny a puchýře. Jsou parádní k šatům, sukním, prostě k čemukoliv a díky nižšímu podpatku se v nich dá vydržet klidně celý den. Lněné sako, co mám na sobě, je můj seconhandový úlovek. Na léto bezva kousek, když hledáte univerzální vršek. 

Baví vás saténové šaty? Chtěly byste v příštím postu ukázat tipy s čím je nosit a kde je objevit?

Topshop dress and bag, Office shoes sandals, vintage blazer

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images