Italy road trip - Tuscany and more

8/09/2017


Druhý díl z cest po Itálii bude hodně obrázkový. Říkala jsem vám, že mám kupu fotek a tohle je jen zlomek. Ono je to těžké, když každé místo je malebné a dýchá na vás tou letní dovolenkovou atmosférou.

Po Dolomitech jsem si to namířili z hor do Bologni. Město italské pasty s cihlovými domy, vysokými věžemi a krásnými dlouhými podloubími. Bolognou jsme jen projížděli do další destinace, i tak jsme si ale stihli projít historické centrum, zajít na super oběd do Sfoglia Rina. Příjemná restaurace s domácí pastou, kterou připravují přímo na místě a můžete si ji nakoupit i domů. Jinak jsou kromě pasty v úzkých uličkách posezení, kdy si můžete vychutnat italské víno se sušenou šunkou a místními sýry. Objevila jsem tu místní značku Dixie, která je i na dalších místech po Itálii a styově mi dost přípomínala Revolve. Povedené modely a zajímavé detaily. Jeden kousek jsem si nakonec i odvezla, ale ukážu jindy, třeba v nějakém z dalších outfit postů.



Bez dlouhého plánování, kam po Dolomitech, jsme měli namířeno konečně k moři a to do Rimini. Jestli se kdysi jezdilo do Itálie, tak to bylo právě jsem. Naštěstí se ale od těch dob dost změnilo a Rimini je moderní středisko plné hezkých, čistých pláží a pěkných hotelů. Můžu vám doporučit ten náš Marina Beach. Menší útulný hotel, kde jsme měli apartmánový pokoj i s kuchyňkou, a tak jsme si dělali ty nejlepší snídaně a večeře s posezením na terase. Když totiž máte možnost nakupovat v takovém obchodě jako je Iper la Grande, kde mají snad úplně všechno, nemusíte zrovna každý den do restaurací. Jezdili jsme si pro čerstvé ovoce, ryby, zeleninu, italské prosecco a další dobroty. Prostě tak, jako to dělají domácí. 

Večery jsme si užívali při západy slunce, koupáním a procházkami po centru Rimini. Super místo, které za sebe můžu doporučit. Není tak moc turistické, jak možná bývalo kdysi a to mi vyhovovalo.A ještě jednu věc vám musím ukázat. Až budete koumat, kam v Itálii na zmrzku, zkuste vygooglit gelaterii La Romana. My ji našli hned kousek od hotelu a nezklamala ani tenhle rok. Dokonalé příchutě, extra krémové a až uvidíte i jejich vymazlené dezerty, zapomente na dietu. Mimochodem jsou teď i ve Vídni :)


Z Rimini je to kousek do malebného San Marina. Mají vlastní vládu, státní vlajku a hezké poznávací značky. Městečko se tyčí na vysokém kopci, ze kterého je výhled do okolí. Procházíte se stoupajícími uličkami lemovanými památkami, sem tam s malými náměstími, až dorazíte k hradbám sanmarinské pevnosti. Tu si můžete po hradbách projít celou do vše jejích tří částí a kochat se výhledy ze všech jejích stran. Z jedné dohlétnete k Rimini i na moře.

Počítejte s tím, že z velké části se nedá autem do historického centra. je potřeba zaparkovat na některém z níže položených parkovišť, ale chce to mít štěstí na volná místa. Turistů je tu víc než dost a lepší bude, když se sem vydáte až k večeru, kdy jich valná část odpadne. Ty západy slunce tu za to stojí určitě.


Po pobytu v Rimini jsme se přemístili do Florencie. Měli jsme ubytko jen na jednu noc, což mě ze začátku mrzelo, ale nakonec jsem byla ráda, protože z celé cesty byla pro mě Florencie největším zklamání. 

Na jednu stranu je to opravdu bohaté město s velkou historií. Najdete tu nespočet památek, ale taky proto je tu velké množství turistů a to všechno dost komplikuje. Jestli se chcete třeba dostat do katedrály di Santa Maria del Fiore, musíte si přes web udělat rezervaci alespoň 3 dny dopředu. Všude po městě je drahé parkování, i na jednu noc to vychází docela dost a to ani nemluvím o hotelech. Sehnat tu hotel nebo Air B&B za slušnou cenu v sezóně moc nejde.

Pokud ale nemusíte vůbec řešit rozpočet, budete se tu cítit dobře. Je tu obrovské množství designérských obchodů, kam se hrabě naše pařížská. hned v ulici, kde jsme bydleli, jsme např. měli jeden ze dvou obchodů Gucci. 


Na druhou stranu si to tu i tak můžete užít po svém. Vyhlídka na město z Piazzale Michelangelo je krásná a zadarmo. Spousta dalších památek je hezká i jen zvenčí. Třeba most Ponte Vecchio je hezčí s dálky bez davzu turistů. Když ale bydlíte v centru, můžete si přivstat, jako my v jeden den a užít si město chvíli v ranním klidu a skoro bez lidí. To byla teprve ta Florencie, do které jsem se zamilovala.

Jeden tip, kam zajít na jídlo. Vynechte turistické a předražené restaurace a jděte se projít do městské tržnice Mercato Centrale. Je to takový obří wine Food market. Jen s mnohem větším výběrem čerstvých potravin, vína, sýrů, ryb. Celé horní patro pak ukrývá restaurace a bary, kde můžete ochutnat dobroty z grilu, ryb, sushi, ale i italskou klasiku, pizzu a pastu. A samozřejmě božské cannoli.



Po Florencii jsme se vydali objevovat další místa v Toskánsku. ještě předtím jsme se ale stavili na krátkou zastávku ve fashion outletu The Mall. Je to jeden ze dvou obřích outletů v okolí Florencie. Najdete tu značky jako je Gucci, Armani, Fendi, Versace, Valentino, Ferragamo a spousta dalších. Jestli ale hledáte ikonické kousky, ty tady moc neobjevíte. V outletových kolekcích moc klasiky nezůstává. Ale i tak objevíte super doplňky, třeba levné sluneční brýle nebo kabelky od Tory Burch za super ceny.


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Příští rok chceme procestovat Itálii po pobřeží, beru si inspiraci :) Krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Peti, rozhodně doporučuju. Bude pořád co vidět. Já bych chtěla ještě jižní Itálii a Sicílii, ta bude taky krásná. Jen už je to autem dost daleko...

      Vymazat
  2. Krásné fotky a pěkný a jednoduchý outfit, takové mám nejraději :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak Bolognu jsem si jakom své univerzitní město zamilovala hned! A to jídlo tam! A jak si psala o značce Dixie...tu mám taky moc ráda, mám od nich hned několik kousků v šatníku! :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images