Spring must have: beige trench coat

4/22/2018


Dnešní post bude jen o trenčkotech, protože podle mě je to absolutní jarní must have.. A ikdyž to teď venku spíše podle teplot vypadá na léto, pořád máme chladnější večery a rána a navíc takový kousek užijete skvěle i na podzim. 

Posbírala jsem pro vás všechny mé trenčkotové outfity tady na blogu, plus mám pro vás hned několik nových outfitů, u kterých se můžete inspirovat, jak ho nosit. A proč právě béžový? Protože je to klasika nad klasiku a budete ho moc nejlépe kombinovat. Když navíc investujete do dražšího kousku, opravdu ho vynosíte. Barevné varianty trenčkotu jsou na nošení prostě trochu složitější. Béžová neboli nude barva sluší jak brunetkám, tak i blondýnkám. Mixuje se snadno se všemi dalšími odstíny. Rozumí si s přírodními tóny jako hnědá, bílá, krémová, tak i khaki, ale klidně i s pastelovými odstíny nebo kontrastní červenou. Džínovina je skvělý parťák, stejně jako bílé tričko a rudá rtěnka. 

Trenčkot je basic kousek a myslím si, že by každá měla mít doma alespoň jeden. Co se týče délky, vždy rozhoduje výška postavy. Jste kratší kolem 160 cm? Pak raději krátký pod boky, ideálně v délce sukně nebo šatů, které nosíte. To samé platí u vyšších postav. Sladěná délka se sukněmi a šaty vypadá stylově moc dobře. 


Střih...za mě nejvíce tradičně dvouřadový s páskem nebo vázačkou. Musí být dobře střižený a vypasovaný přes záda, aby vám po zapnutí a přepásání dobře seděl. Ale oversized kousky taky nevypadají špatně, jen nebudou tak lichotivé zapnuté. Límec a fazóna musí dobře lehnout, neměl by se nijak krabatit. Materiál by se neměl muchlat a měl by vypadat jako když jste ho právě vyžehlily. Ideálně tedy cokoliv, co se nemačká. Najít takový kousek ale nebude nic lehkého, ale kdo si počká na ten pravý...


Jak nosím trenčkot já?

Na IG vás nejvíce zaujal tenhle kousek od Burberry. Je to nestárnoucí klasika a tak s ním začnu jako první. Už dlouho jsem po nějakém takovém koukala, ale představa, že bych si měla pořídit nový, mě drásala (teda více můj účet :D). Opravdu nejde o nejlevnější kus oblečení, ale spíše o investici. Tak jsem pátrala na Ebayi a jednoho dne narazila na tenhle zachovalý vintage model jen s pár nedostatky za super cenu. Jestli se po něm taky sháníte, určitě se sem mrkněte. Jen si dejte pozor na napodobeniny a chtějte vždy vidět fotky uvnitř kabátu. Kostkovaná podšívka musí podélně lícovat. Jinak se zřejmě jedná o napodobeninu. A pokud najdete ten, co bude mít ošoupané kožené přezky, není to nic, s čím by si neporadili v brašnářství.

Vyletněně s kraťasy

Tenhle outfit jsme s Verunkou nafotily ještě dneska a já jsem si řekla, že na něj nebudu čekat a ukážu vám ho už teď. Tuhle na první pohled nezvyklou kombinaci délek jsem chtěla zkusit už dávno. A musím říct, že mě to takhle baví. Ideální pro teplejší dny, kdy se nechcete celý den péct v dlouhých kalhotech, ale ráno je ještě zima. Bílá košile, denimové kraťasy a zlaté detaily jsou klasika, která vždycky funguje. Nic komplikovaného, ale naopak jednoduše slušivého. A když se přece jen ochladí, dlouhé džíny to jistí. Co říkáte na mokasíny? Já se do nich naprosto zamilovala a s trenčkotem si skvěle rozumí.


Sladěná délka

Jak jsem psala výše, podle mě to v outfitech vypadá skvěle. Tyhle šatičky jsem vám ukazovala už v jednom z předchozích postů s černým křivákem. Tohle je jen obměna s minimální snahou tón v tónu jen s černými detaily. Působí to žensky a ležérně.


Dalším trenčkotem v pořadí je tenhle z nové kolekce Silver Line od Pietro Filipi. Když jsem ho viděla poprvé na vizuálu, hned mě zaujal ten proužek a kožené detaily na rukávech a náramenících. Je to klasika stále v béžové, ale ty detaily tomu dávají další šmrnc navíc. Je kratší než ten od Burberry, ale pořád v délce, která mi sedí a vypadá dobře. 


Proužky a květy

Proužek je celkem nekomplikovaný vzor, dokonce si rozumí i s květinovým potiskem, jak vidíte v dalším outfitu. Mám pro vás jen menší ukázku, protože fotky se moc povedly  a já bych vám je chtěla samostatně ukázat všechny někdy příště. Každopádně béžová s červenou si skvěle rozumí. Ať už na oblečení, doplňcích nebo jen na rtech. Vzorek na sukni je na jemném krémovém podkladu, takže s trenčkotem suprově ladí a nepřebíjí se. Pokud chcete zkusit něco podobného, držte se světlých barev, ale klidně můžete sáhnout i po černém květovaném printu. Ten bude s béžovou taky dobře ladit. 


V chanelovském stylu

Tenhle outfit je trochu odvážnější, ale není to nic, co by se nedalo vzít normálně na den do ulic. Džíny pošité perlami byl trend minulého roku, ale nosí pořát i teď. Nemusíte si zrovna hned troufat na mojí verzi s maxi perlami. Určitě budou skvěle vypadat jen drobné perličky třeba jen na dolním okraji nohavic. Ustřihnutý nezačištěný kraj bude vypadat parádně. Džíny jsem namixovala s bílým basic tričkem a krajkovým topem. Na nohách botky v chanel stylu a proto k nim mám i ty síťované ponožky. Mají na lemu taky našité perličky. Jestli se vám líbí nosit fashion ponožky do otevřených bot, musíte zajít do Calzdeonie, kde mají mega výběr a budete mít problém vybrat jen jedny.


Vintage trenčkot

Tenhle splývavý kabát jsem ulovila v nějakém secondhandu při jedné z návštěv v Budapešti. Trochu jsem ho zúžila, aby mi lépe seděl. Líbí se mi ten splývavý materiál, který vypadá i přes volnější střih na těle dobře. Pokud nejste na strohé upnuté a vypasované střihy u kabátů, něco takového bude dobrá volba. Vypadá uvolněně a když najdete ten nemačkavý materiál, tak i elegantně. 


Minimalismus

Já ho oblékla k čistě bílému outfitu jen s jedním výrazným detailem, jakým je hnědá hadí kabelka, která to celé malinko rozbila. To jsou ty moje detaily, se kterými si vždycky ráda hraju. Zlaté doplňky to už jen lehce doladily. Takový outfit je ideální na jaro. Místo kotníčkových bot bych teď obula už nějaké otevřené nude sandálky. Zase opět nic komplikovaného na vymýšlení. 


Na retro vlně

Tohle byl můj pokus o vystoupení z těch zajetých kolejí, které nosím nejčastěji. Když se mi doma objevily tyhle zvonové kalhoty a vysoké kotníčkové boty na platformě, byl retro outfit na světě. Stačilo ho doplnit bohémskou blůzou s vázačkou a semišovou kabelkou. A jak vidíte, barevná paleta je při zemi a není potřeba se pokoušet o nic výrazného. Když totiž obléknete kvalitní materiály, hezké střihy a dodáte do toho trochu struktury, třeba za pomocí semiše, kůže, pletenin, hedvábného saténu, apod., máte stylový outfit i bez křiklavých odstínů. Tak to mám alespoň já úplně nejraději :)


Jak se vám líbí takové typy článků? Chtěli byste častěji nějaký souhrn, jak nosím své oblíbené kousky v šatníku? Mám si pro vás tuhle inspiraci chystat častěji? Dejte mi vědět v komentářích, ať vím, co si pro vás mám přichystat příště :)





You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ano, tenhle typ článků je super nápad. Víc takových :)
    Já mám jeden kabát z bazaru (původně z C&A), říkám mu Colombo ;) Sice se krčí a je pořád takový zmuchlaný, ale zrovna to mám na něm ráda. Má perfektní chladný odstín béžové a já doufám, že bude ještě dlouho sloužit (pak ho plánuji rozpárat a ušít si podle něj nový, z nějaké pevnější látky). Krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle bazarové koupě jsou nejlepší. Já hledala po sekáčích, ale nikde žádný pěkný střih. Držím palce, ať se ten ušitý povede. Já si na podzim taky plánuji nějaký ušít z kostkované látky, snad se mi do té doby podaří nějakou vhodnou najít. A děkuju, tenhle typ článků bych ráda dělala častěji. Přece jen těch outfitů už tu mám tolik, že je fajn si nějaké basic kousky mého šatníku zrekapitulovat a ukázat jejich variabilitu v různých kombinacích. :)

      Vymazat
  2. Tyhle články jsou opravdu inspirativní, takže prosím, víc takových!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám vážně radost. Vynasnažím se je pro vás připravovat častěji, taky mě totiž baví :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images