Jaké byly naše Vánoce?

1/02/2019


Jaké jste měli Vánoce? My rozhodně pohodové a vlastně takové, jaké jsme je chtěli mít.
Nikam a za ničím jsem se nehonily. Dárky jsem vyřešila drobnostmi a sama si přála jen dvě věci, nic velkého. Dávno už pro mě totiž nejsou Vánoce o tom materiálním, ale naopak o těch nejbližších. Proto jsem si v týdnu před Štědrým dnem dala spicha hned s několika kamarádkami a užila si kafíčka a obědy s lidmi, se kterými si rozumím. A to je mnohem víc, než chodit po nákupácích a shánet radosti pro sebe nebo druhé.

Štědrovečerní večeři jsem vyřešila bez chození do supermarketů přes Svět bedýnek, kde měli skoro vše, co jsme potřebovali, zbytek už vyřešily potraviny kousek od bytu. Bez front, bez stresu, že něco nemám a něco jsem zapomněla. Cukroví jsme nepekli, spořádali jsme tolik vánoční štoly a čerstvé vánočky, že nebylo potřeba nic kuchtit. Takže i bez toho to jde.

Užili jsme si hlavně společný čas ve dvou a návštěvy rodičů plánujeme až teď na začátek ledna. Vyhnuli jsme se tak ucpaným silnicím a navíc jsme si tu Prahu mohli užít konečně trochu bez lidí a to má rozhodně svoje kouzlo. Ta moje polovička navíc dopisuje bakalářku, takže jsem ho nechtěla stresovat návštěvami příbuzných, když se potřebuje věnovat škole. A díky tomu jsem si konečně mohla užít tu blízkost ve dvou a vůbec mi nevadilo, že někam necestujeme, jako minulý rok. Někdy tak málo úplně stačí a nepotřebujete víc, protože je vám dobře. A tohle jsou pro mě ty pravé Vánoce. Bez toho muset něco dělat, někam jezdit a něco splnit. Já si strašně ráda dělám věci po svém a jinak a přála bych všem, abyste se dostali do stejného stavu a užili si každou chvíli po svém. Ten pocit je k nezaplacení. 

A Silvestr? I když byla původně v plánu možnost jet na chalupu do Beskyd, nakonec jsme zůstali v poklidu doma a užili si super den. Po několika letech jsem neměla ten nepříjemný pocit, že musím bilancovat uplynulý rok a byla bych z toho smutná. Naopak, přijde mi, že jsem se konečně posunula správným směrem a mám dostatek energie v tom letošním roce věci měnit a dělat. Takže mám leden teď ve znamení doktorů, preventivních prohlídek a péče o sebe, protože jsem to poslední dobou zanedbávala a není na co čekat. Jinak si žádná předsevzetí nedávám, spíše si začínám dělat plány a hodlám postupně odškrtávat, abych viděla nějaký progres. Uvidíme, jak se mi bude dařit.

A poslední bod bude na vás. Jaká témata tady na blogu by vás zajímala? Mám nutkání začít psát o zajímavějších a možná hlubších tématech, než jsou jen fashion trendy a postřehy z blogového světa. Dost často přemýšlím o takových tématech, jako je vzdělávání, osobní rozvoj, finanční plánování a nezávislost, tipy na life hacky, apod. Prostě témata, ze kterých si každý může vzít něco pro sebe a nad kterými se dá i zamyslet a třeba vám dokážou něco přinést. Co myslíte, našli byste si čas, si takové články přečíst, nebo raději zůstanete u toho, co je tu teď? 

Dejte mi vědět do komentářů. A zapomněla jsem vám všem poděkovat za vaši přízeň, kterou mi tu necháváte a popřát vám jen to nej do nového roku, aby byl co nejvíc podle vašich představ :)


Zara biker jacket and trousers, COS turtleneck, J.W. Anderson bag, secondhand hat

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Ja mam rada všetky tvoje články, sledujem ta už naozaj dlho... Rada si prečítam aj iné témy :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkuju. Snad se mi podaří dát dohromady i nějaké přínosnější téma, které bude dávat smysl...

      Vymazat
  2. Libi se mi bunda. Kalhoty ani kabelka neni muj styl. Tak to jsem byla pilnejsi na Vanoce, stola domaci na stole a vanocni cukrovi taky. Ta stola dala zabrat, kazdych 10min kontrolovat. Novy rok jsem zacala novym bezeckym treninkem, prihlasenim na bezeckou serii behu a uz se tesim na welness pobyt v Bad Erlach. Lekare ne, ty az v unoru - moc poverciva. Nove clanky urcite potesi.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tě chválím za domácí, já bycj se s tím nepekla :D A běhání je super pohyb, držím palce, ať to jde.

      Vymazat
  3. Tento outfit a postredie k sebe dokonale idu a je to moj najoblubenejsi post zatial :))

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, to květinářství je snad nejhezčí v Praze, tajně jim vždycky okukuju kytky na IG :D

      Vymazat
  4. krásne fotky :) a rozhodne som za tie tipy článkov, ktoré si popísala..boli by super :)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, snad se k těm jiným tématům dostanu brzo a častěji.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images