DIY ripped jeans

5/26/2014


Líbí se mi trend roztrhaných džín na kolenou se zkrácenou délkou ke kotníkům. Tak jsem vzala jedny starší, které jsem už nenosila a pohrála si s nůžkami. Pokud doma taky jedny najdete, můžete se do toho hned pustit. Nejdřív je na sobě vyzkoušejte a pomocí špendlíků poznačte, kudy budete stříhat. Naznačte si správnou délku kalhot. Nohavice složte přesně na sebe a ustřihněte jejich dolní okraj. Tak si zajistíte, že budou obě délky stejné. Z nezačištěných okrajů vytahejte nitky, aby vypadaly roztřepeně. Stejně postupuje i na kolenou. Na vyznačeném místě si každou nohavici příčně složte napůl a rovně nastřihněte otvor. Z okrajů zase vytahejte nitky, jde to jednoduše s pomocí špendlíku. Jednu díru na kolenou můžete klidně silou natrhnout, tak jako jsem udělala já. Je to ten nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak oživit staré džíny. Teď je rozhodně budu nosit častěji. Zkombinuju je třeba s bílou košilí, sandálky a psaníčkem. Co vy, nosíte rádi roztrhané džíny?


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Vypadá to dost dobře. Škoda, že nemam doma jedny na zkoušku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa podobná diera urobila tak nejak nahodou na nohaviciach, ktore som nenosila :) ale vdaka nej som ich nosit zacala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda budu ráda, až ta móda zkrácených kalhot pomine, protože podle mě děsně zkracujou nohy. I tyhle by se mi líbily delší, i když průstřih na kolenou je super.

    Nejsem extrémně vysoká, ale mám relativně dlouhý nohy a už mě fakt nebaví, že mi teď ve většině kalhot táhne na kotníky :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli nemáš ráda zkrácenou délku, tak se mrkni do Levisu, tam mají velký výběr. Já mám kotníkové džíny ráda na jaře a v létě, protože se dají nosit k sandálkům a přitom nezakrývají celou nohu. Co vážně nemusím je, když má někdo lodičky a novici přetaženou přes celý podpatek, to už je taky out...

      Vymazat
    2. No jasně, druhej extrém je zase moc dlouhý, ale komu sou dlouhý, zkrátit se dají :) naopak to nejde...

      Já kupuju džíny spíš v levnějších řetězcích, vím, že ve specializovaných prodejnách se sehnat dají, ale rifle jsou pro mě spotřební zboží, který do dvou let onosím a vyhodím :-)

      Vymazat
  4. Ty džíny jsou úplně skvělé, budu muset nějaké obětovat a taky si tyhle trhané udělat :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ty prustrihy na kolenou jsou super!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images