granola mix

1/26/2015


Udělejte si ráno barevnější a připravte si jednu z mých oblíbených snídaní. Tenhle pohár vás nadchne nejen pohledem, ale i chutí. Nebudete mít dost :)
Na přípravu budete potřebovat: směs oříšků dle chuti (kešu, mandle, vlašské a lískové ořechy, pistácie ), datlový sirup, nízkotučný tvaroh, pomerančovou šťávu, vanilkový extrakt, čerstvé nebo mražené ovoce, hořkou čokoládu.
Ořechy rozmixujte nahrubo. Tentokrát jsem úplně vynechala ovesné vločky, uvidíte, že nebudou ani potřeba. Přesuňte je na pečící papír, přendejte na plech, zakápněte datlovým sirupem a pečte dozlatova v předehřáté troubě. Tenhle krok můžete i vynechat, pokud nechcete ořechy zapékat. Tvaroh smíchejte se lžící pomerančové šťávy a pár kapkami vanilkového extraktu. Pokud máte doma čerstvou vanilkou, tak ji použijte. Připravte si pohárky na náplň. Na dno rozdrobte ořechy, pokryjte tvarohem, ozdobte ovocem. Pokud použijete mražené, připravte si pohárky klidně den předem. Ovoce roztaje a pustí všechnu svou sladkou šťávu. Jako poslední přijde na řadu tvaroh a navrch strouhaná hořká čokoláda. Krásné ráno a nechte si chutnat :)

You Might Also Like

6 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images