DIY organza flowers

5/16/2018


Co říkáte na mou novou vyšperkovanou džísku? 

Na mém IG už jste ji mohli dříve zahlédnout v nějakých stories, ale dneska se mrkneme na to, jak si doma můžete jednoduše vyrobit tyhle organzové květy, které se pak dají přišít na cokoliv budete chtít. Není to podle mě nic složitého, bude to chtít hlavně trpělivost, čas a trochu zručnosti.


Co na výrobu budete potřebovat?

Různé odstíny průhledné organzy, tu najdete ve všech látkách, kde mají materiály na šaty. Dost často se používají na plesové šaty a mají různé odlesky. Čím tenčí materiál bude, tím jemnějšího efektu u hotových květů dosáhnete. Papírové šablony na okvětní lístky. Já si zvolila oválný tvar, se kterým se dobře pracuje. Vystříhejte si je od větších po menší, budete z nich pak skládat hotové květy. Nůžky na stříhání, čajovou svíčku a špendlíky na přidržení, když bude potřeba.


Organzu si nastříhejte na obdélníky (závisí na tvaru papírové šablony), navrstvěte na sebe, přišpendlete papírovou šablonu okvětního lístku a podle ní vystříhejte tvar. Takhle to udělejte s dalšími velikostmi lístků.


Teď přichází na řadu ta nejsložitější část, protože tady budete potřebovat ten spávný grif. Je totiž potřeba opálit okraje lístků kolem dokola a to se nepovede hned. Mně to na první pokus taky nešlo, než jsem přišla jak na to. Tak si raději nastříhejte zásobu lístků z organzy. Nejlépe se mi osvědčilo najít ideální vzdálenost z boku plamene svíčky tam, kde se lístek jemně opálí a zataví kraje tak, že se mírně stáhne do sebe a vytvoří tak zabalený lístek. Vždycky si ho v rychlosti pootočím mezi prsty po celém obvodu, aby se zatavil jen tak, jak je na začištění potřeba. Když byste ho chtěli opalovat seshora, hned by se vám nad žárem svíčky zkrabatil, mám to vyzkoušeno :D Díky téhle metodě z boku plamene získáte hezky nepravidelné okvětní lístky. 


A pak už začíná ta nejjednodušší část, poskládat lístky na sebe, sešít a vytvořit z nich květ. Na spodek přijdou ty největší lístky, které nejsou tolik uzavřené, abyste na ně mohli přišívat další. Já si jich do ruky vzala vždy několik pohromadě, vytvořila vrstvu, prošila nití a takhle přikládala další 3 až 4 od největší po nejmenší velikost. Konce nitě stačí zapošít (zauzlíkovat) na spodku kvítku.


A takhle vypadají hotové květy. Každý je jiný. Snažila jsem se, aby působili jemně a vzdušně a myslím, že se to povedlo.


Ale nečekejte, že takovou hromádku budete mít hned, já nad všemi strávila tak 3 večery, proto jsem vám na začátku psala o tom čase a trpělivosti :D


A kam s nimi?

Kamkoliv se vám budou hodit. Vypadají krásně na šatech, topech, ale já si vyhlídla džínovou bundu...


Na IG jsem totiž náhodou  natrefila na tuhle fotku džísky od značky Anouki, kterou jsem předtím neznala a doslova jsem se do ní zamilovala. Ale reálně její cena mimo můj rozpočet. Ale nedala mi spát, tak jsem si řekla, že si podobnou vyrobím. 


Hledala jsem podobný odstín modré bundy se spadlými rameny, než jsem zjistila, že moje široká záda v tom nevypadají dobře, ale objevila jsem super bundu v pánském Mangu, která splňovala vše ostatní. Je trochu delší a volnější a proto ve výsledku nevypadá s květy tak přeslazeně.


Koupila jsem korálky ve Stoklasovi a pustila se na našívání. Nejdříve jsem si rozmístila květy různě na přední, zadní díl i rukávy, přišpendlila  a až pak našívala. Do středu každého květu jsem přišila perličku v pastelové barvě. 


A podle své předlohy z Anouki jsem pak mezi květy ručně přišila stonky z korálků v růžové a bílé barvě. Mají v sobě dvě dírky, takže se dají na látku hezky přichytit, aby neodstávaly a za něco se nezachytávaly. 


Co říkáte na výsledek, líbí se vám, troufli byste si na něco takového taky?


A když už jsem si s tou bundou dala tolik práce, tak s ním na blogu hned vzápětí čekejte i několik outfitů. Je potřeba jí vynosit. A kdyby se mi ty květy najednou okoukaly, tak je jednoduše odpářu a přišiju třeba zase na něco jiného...


You Might Also Like

4 komentářů

  1. Teda ta je! Džísky miluju v jakýkoli podobě a tobě strašně moc sluší! Hodně originální!

    Měj se krásně
    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné a originální a super nápad. Kdysi jsem si takto dělala brož. Myslím, že i třeba pásek by mohl vypadat krásně. Bunda působí tak romanticky. Akorát se asi moc prát nedá. Ale jak píšete, až už to bude okoukané nebo nehezké tak se to dá odpárat. Myslím, že do Vašeho šatníku skvěle zapadne a bude se dobře kombinovat. Už se moc těším na další outfity s bundičkou. A ještě jedna věc se mi na Vás líbí, že neváháte a sáhnete i třeba do panského šatníku. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, bunda je přesně můj styl, který je dost různorodý. Někdy mám ráda něco minimalistického, ale jak je jaro, všechno kvete, baví mě tyhle holčičí dedaily. Prát ji zatím moc nehodlám, když se ušpiní, zkusím ji vzít opatrně v ruce. Tak uvidím. Ty květy by snad i tu pračku mohly přežít, jsou dobře přišité. Spíše se bojím o ty perličky, protože ty praní moc nepřežijou. A v pánském se nakupuje dobře, zvlášť trička, jednoduché svetry a bombery :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images